Je docenten

liesbeth oerlemans Liesbeth Oerlemans (MSc) heeft een master in klinische epidemiologie en is opgeleid tot natuurgeneeskundige, gespecialiseerd in voeding. Ze onderscheidt feiten en fabels en wil mensen leren hun gezonde verstand te gebruiken. Ze roert zich o.a. via haar blog www.liesbethoerlemans.nl actief in discussies over voeding. Haar accent ligt binnen de opleiding dan ook op de voedingslessen. Ze leert mensen ook buiten Visiom graag de kneepjes van het vak.

Als er nieuwe richtlijnen verschijnen kent Liesbeth ze uiteraard op haar duimpje, zodat de kennis van studenten ook  direct weer up to date is. Ze legt ze niet alleen uit maar weet ook hoe ze tot stand komen en waardoor mogelijke onduidelijkheden zijn ontstaan. En belangrijker: ze leert studenten hoe ze het handigste deze wetenschappelijke richtlijnen kunnen interpreteren en gebruiken in hun praktische dagelijkse adviezen.

De reguliere adviezen zijn de basis, maar als natuurgeneeskundige geeft ze buiten de verplichte stof  in haar lessen nog natuurgeneeskundige weetjes die een verdieping zijn van de standaardadviezen. Ze is van mening dat studenten beter samen met haar een onderbouwde visie kunnen ontwikkelen dan zelf na de opleiding onjuiste adviezen te geven over pure voeding. Ze leert je om klanten te helpen eenvoudigere keuzes te maken. Wil jij graag praktische wetenschappelijk onderbouwde adviezen geven maar vind je natuurvoeding ook belangrijk, dan vind je haar lessen leuk. En niet verder vertellen maar mensen die eerder de opleiding natuurvoeding deden volgen nu onze opleiding. Dus als je niet weet te kiezen dan hoef je eigenlijk niet meer te twijfelen.

Je kan Liesbeth bereiken via liesbeth@visiom.nl.

meijke van herwijnen Meijke van Herwijnen (MSc MHA) heeft Voeding en Gezondheid gestudeerd aan Wageningen University en de afgelopen jaren een Executive Master of Health Administration en een post-hbo opleiding tot leefstijlcoach afgerond. Ze werkt sinds 2004 als leefstijltrainer en -coach, schrijft boeken en is eigenaar van Visiom (waar onder meer het programma Weg met de Weegschaal onder valt) en de Visiom Academie. Ze is een veel gevraagd spreker en docent op het gebied van leefstijl, gedrag & gewoontes, voeding en afvallen.

Meijke verzorgt in de opleiding met name de lessen over leefstijl, gedragsverandering en begeleiding. Wat ze belangrijk vindt, is dat je niet alleen kennis krijgt, maar dat je ook een praktijk weet op te bouwen. En vooral: dat je mensen écht begeleiding kan bieden. Want uiteindelijk gaat het er natuurlijk niet om hoeveel kennis je hebt, maar of je je cliënten in beweging weet te krijgen. Of je ze kan inspireren om hun gewoontes te veranderen en hun doel te bereiken.

Je kan Meijke bereiken via meijke@visiom.nl.