Afgestudeerden aan het woord

Francisca Laning deed in 2017 haar opleiding tot gewichtsconsulent bij Visiom.

“Toen ik op zoek ging naar een goede opleiding tot gewichtsconsulent waren er twee criteria van belang. Veel aandacht voor de praktische kant van het beroep en een onderbouwde theorie. Ik heb een uitstekende keuze gemaakt door te kiezen voor Visiom.

Meijke heeft mij enorm geholpen om mijn cliënten ook daadwerkelijk te kunnen helpen met een gedragsverandering. Door veel praktische vaardigheden in de les en met proefcliënten te oefenen heb ik vertrouwen gekregen in het begeleiden van cliënten. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik niet de oplossing ga aandragen voor het probleem van de cliënt maar dat ik de cliënt help om zelf zijn oplossing te vinden. Dat vergde enige oefening maar dat gaat steeds beter. Het is mooi om te zien dat wanneer cliënten met hun eigen oplossingen komen zij veel meer geneigd zijn om hun gedrag ook echt te veranderen. Ik vind het een uitdaging om te zoeken wat mijn cliënt echt motiveert. Bij elke cliënt is dat anders. Ik heb geleerd om dat goed uit te vragen. Als je dat plaatje voor jezelf maar ook voor je cliënt tastbaar kan maken dan helpt dat enorm om je cliënt zijn of haar doel te laten bereiken. Daarnaast was er ruim aandacht voor het opbouwen van je bedrijf. Het is nu fijn met de start van mijn bedrijf om die praktische kennis en tips toe te passen. Het geeft mij vertrouwen dat ik genoeg kennis heb om er een succesvolle onderneming van te maken.

Liesbeth heeft mij geleerd om de vele artikelen die ik lees over voeding en over gedrag ook op hun waarde te kunnen schatten. Ik heb meerdere handvatten gekregen om te bepalen of een stuk een onderbouwde waarde heeft of dat het slecht de mening is van de auteur. Op die manier kan ik mijn kennis blijven vergroten en kan ik nuttige informatie weer gebruiken om mijn cliënten te helpen.”

foto_miraMira den Breejen heeft in december 2016 haar diploma gehaald bij de Visiom Opleiding Gewichtsconsulent.

“Wat ik aan de opleiding erg waardevol vond, was de aandacht voor gedragsverandering. De maandelijkse klassikale lessen vond ik van zo’n hoge kwaliteit dat ik bij beide docenten graag weer eens een opleiding zou volgen. Daarnaast denk ik er ook waardevolle contacten aan over te hebben gehouden.

Ik kijk nu het meest uit naar de cliënten die ik op een persoonlijke en effectieve manier ga helpen. Het is mijn passie om mensen te inspireren gezonder te leven in plaats van even snel af te vallen. Ik wil me vooral richten op mensen die op een bepaalde manier alleen zijn. Dat kan zijn doordat ze vrijgezel zijn, maar als iemand zich op een andere manier alleen voelt, is hij of zij ook welkom.”

Je kan Mira vinden via www.maatjemira.nl  of door Maatje Mira op te zoeken op Facebook, Twitter, LinkedIn of Pinterest. In de buurt van Roermond kan je ook folders vinden.

 

foto_petraOok Petra Krijgsman is in december 2016 afgestudeerd.

“Mijn proefclienten waren heel blij en vertelden mij alle drie dat ze veel hadden gehad aan mijn adviezen en dat ze NOOIT meer op een streng dieet zouden gaan. Ik kijk er naar uit om dat aan meer mensen mee te geven. Bovendien kijk ik uit naar het eigen baas zijn, mijn tijd, mijn beslissingen en mijn geld. Ik hoop ook dat wanneer de bal eenmaal rolt, ik terecht ga komen in allerlei losse projecten. Ik denk aan scholen, bedrijven, etcetera.

Wat heb ik verschrikkelijk veel geleerd van mijn proefcliënten! En wat ben ik blij dat dit een onderdeel is geweest van deze opleiding. Het heeft me veel vertrouwen en een basis gegeven om zelf aan de slag te kunnen. Ik begon de trajecten best onzeker en betrapte mezelf erop dat ik veel te veel ging voorkauwen. Ik verloor mezelf af en toe in details. Daardoor heb ik me gerealiseerd dat ik eerst moet sturen op hoofdlijnen. Ik ben erachter gekomen dat juist door krachtig en duidelijk te zijn ik ook het meest voor mijn cliënten heb kunnen betekenen. Ook heb ik ervaren dat je bij eenieder op een andere manier richting kunt geven.”

In principe kan iedereen (zonder medische indicatie) bij Petra terecht. Haar belangrijkste doelgroep zijn hoger opgeleide mannen en vrouwen. Ze heeft haar praktijk in Hilversum, is vindbaar via www.jouwgezondgewicht.nl en plaatst ook regelmatig iets op Facebook.