Afgestudeerden aan het woord

foto_miraMira den Breejen heeft in december 2016 haar diploma gehaald bij de Visiom Opleiding Gewichtsconsulent.

“Wat ik aan de opleiding erg waardevol vond, was de aandacht voor gedragsverandering. De maandelijkse klassikale lessen vond ik van zo’n hoge kwaliteit dat ik bij beide docenten graag weer eens een opleiding zou volgen. Daarnaast denk ik er ook waardevolle contacten aan over te hebben gehouden.

Ik kijk nu het meest uit naar de cliënten die ik op een persoonlijke en effectieve manier ga helpen. Het is mijn passie om mensen te inspireren gezonder te leven in plaats van even snel af te vallen. Ik wil me vooral richten op mensen die op een bepaalde manier alleen zijn. Dat kan zijn doordat ze vrijgezel zijn, maar als iemand zich op een andere manier alleen voelt, is hij of zij ook welkom.”

Je kan Mira vinden via www.maatjemira.nl  of door Maatje Mira op te zoeken op Facebook, Twitter, LinkedIn of Pinterest. In de buurt van Roermond kan je ook folders vinden.

 

foto_petraOok Petra Krijgsman is in december 2016 afgestudeerd.

“Mijn proefclienten waren heel blij en vertelden mij alle drie dat ze veel hadden gehad aan mijn adviezen en dat ze NOOIT meer op een streng dieet zouden gaan. Ik kijk er naar uit om dat aan meer mensen mee te geven. Bovendien kijk ik uit naar het eigen baas zijn, mijn tijd, mijn beslissingen en mijn geld. Ik hoop ook dat wanneer de bal eenmaal rolt, ik terecht ga komen in allerlei losse projecten. Ik denk aan scholen, bedrijven, etcetera.

Wat heb ik verschrikkelijk veel geleerd van mijn proefcliënten! En wat ben ik blij dat dit een onderdeel is geweest van deze opleiding. Het heeft me veel vertrouwen en een basis gegeven om zelf aan de slag te kunnen. Ik begon de trajecten best onzeker en betrapte mezelf erop dat ik veel te veel ging voorkauwen. Ik verloor mezelf af en toe in details. Daardoor heb ik me gerealiseerd dat ik eerst moet sturen op hoofdlijnen. Ik ben erachter gekomen dat juist door krachtig en duidelijk te zijn ik ook het meest voor mijn cliënten heb kunnen betekenen. Ook heb ik ervaren dat je bij eenieder op een andere manier richting kunt geven.”

In principe kan iedereen (zonder medische indicatie) bij Petra terecht. Haar belangrijkste doelgroep zijn hoger opgeleide mannen en vrouwen. Ze heeft haar praktijk in Hilversum, is vindbaar via www.jouwgezondgewicht.nl en plaatst ook regelmatig iets op Facebook.